fbpx
Air France-KLMAirlinesEditors choiceFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en Bestemmingen

Air France-KLM ziet af van investering Virgin

Air France-KLM zal geen belang nemen in Virgin Atlantic, zo maakt de luchtvaartgroep woensdagochtend bekend. Waar Air France-KLM eerst 31 procent van de maatschappij in handen zouden krijgen, is dit plan nu van de baan. Virgin Atlantic blijft voor 51 procent in handen van Richard Branson en voor 49 procent van Delta.

Verkoop

Eerder werd al bekend dat Richard Branson toch geen afstand wilde doen van zijn meerderheidsbelang in de Engelse maatschappij. Hiermee zou de aandelenverkoop, ter waarde van 260 miljoen euro, van tafel zijn.

Overbodig

Air France-KLM heeft laten weten te kijken naar mogelijkheden voor een joint-venture met Virgin Atlantic zonder een belang in het bedrijf te nemen. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep zegt dat het onnodig is gebleken aandeelhouder te worden van Virgin.

Voorbereidingen

De komende weken zijn Air France-KLM en Virgin bezig met de laatste voorbereidingen voor de joint venture. Over enkele weken moet alles hiervoor rond zijn. De groep hoopt door de samenwerking een sterkere positie te verwerven op de trans-Atlantische markt.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button