fbpx
Air FranceAir France-KLMFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Annuleringen vanwege mogelijk grootste Franse staking in jaren

In Frankrijk leggen luchthaven medewerkers en piloten het werk woensdagavond om 22:00 uur neer. Niet alleen in de luchtvaart wordt gestaakt, het gehele openbaar vervoer zal grotendeels stil komen te liggen. Naast de Metro’s in Parijs zal bijvoorbeeld ook de TGV zeer beperkt rijden. Thalys adviseert reizigers om hun reis te verzetten. Het is onbekend hoe lang de stakingen zullen duren.

Pensioenen

De Franse president, Macron, wil de pensioenregelingen in Frankrijk uniformiseren. Op het moment zijn er 43 verschillende pensioenregelingen, dit aantal wil hij terugbrengen naar één. In Frankrijk is hier veel ophef over ontstaan omdat veel mensen er hierdoor op achteruit gaan.

Acties

Vanaf woensdagavond om 22:00 uur zal de luchtvaart beginnen met staken, donderdag gaat de rest van het openbaar vervoer ook staken. Bussen, metro’s, treinen en vliegtuigen zullen stil komen te staan door de acties. Vanaf 7 december willen de Franse gele hesjes de snelwegen gaan blokkeren.

Annuleringen

De verwachting is dat 20 procent van de vluchten in Frankrijk niet door zal gaan. Vooral de binnenlandse vluchten zullen getroffen worden. Medium- en long-haul vluchten zullen het minste lijden onder de stakingen. Vooralsnog zijn er tussen Amsterdam en Parijs geen vluchten geannuleerd.

Verkeersleiding

Naast dat een deel van de luchtverkeersleiding het werk neerlegt, gaan ook de grond afhandelings medewerkers van Air France de straat op. Hierdoor kunnen er minder vluchten worden afgehandeld en worden naast annuleringen ook vertragingen verwacht. Ook zullen enkele piloten de straat op gaan, het is echter niet bekend hoeveel invloed dit zal hebben op de vluchtuitvoering.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button