NieuwsProfessionalSamenwerkingVliegtuigtype & -bouwer

Braziliaanse belangengroep dient klacht in over Boeing-Embraer deal

De Braziliaanse groep Abradin, die de belangen van investeerders vertegenwoordigt, heeft een klacht ingediend tegen de Boeing-Embraer deal.

Onderzoek

Aurelio Valporto, het hoofd van Abradin groep, zegt gevraagd te hebben om een onderzoek naar de deal. Twee maanden geleden diende het bedrijf ook al een klacht in bij de Europese Commissie. De groep is van mening dat de overname van de commerciële afdeling van Embraer door Boeing voor sterke concurrentie zorgt in de Braziliaanse lucht- en ruimtevaartindustrie.

Samenwerking

Voormalig presidentskandidaat Ciro Gomes diende ook al een klacht in bij de autoriteiten en heeft het Braziliaanse Hooggerechtshof verzocht om de deal te blokkeren. Afgelopen maand kregen de twee bedrijven toestemming van China voor de deal. De aandeelhouders stemden in februari al in met de deal. De Europese commissie heeft nog geen besluit genomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/