fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Braziliaanse belangengroep dient klacht in over Boeing-Embraer deal

De Braziliaanse groep Abradin, die de belangen van investeerders vertegenwoordigt, heeft een klacht ingediend tegen de Boeing-Embraer deal.

Onderzoek

Aurelio Valporto, het hoofd van Abradin groep, zegt gevraagd te hebben om een onderzoek naar de deal. Twee maanden geleden diende het bedrijf ook al een klacht in bij de Europese Commissie. De groep is van mening dat de overname van de commerciële afdeling van Embraer door Boeing voor sterke concurrentie zorgt in de Braziliaanse lucht- en ruimtevaartindustrie.

Samenwerking

Voormalig presidentskandidaat Ciro Gomes diende ook al een klacht in bij de autoriteiten en heeft het Braziliaanse Hooggerechtshof verzocht om de deal te blokkeren. Afgelopen maand kregen de twee bedrijven toestemming van China voor de deal. De aandeelhouders stemden in februari al in met de deal. De Europese commissie heeft nog geen besluit genomen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button