fbpx
BoeingIncidentenLiefhebberNieuws

Motor 747 Singapore Airlines raakt baan bij go-around

Een Boeing 747 van Singapore Airlines Cargo heeft op 28 november met één van de motorgondels de landingsbaan geraakt. Dit gebeurde op de luchthaven van Sydney. Het toestel kon na het incident veilig landen.

Go-around

De 747 vervoerde vracht en was afkomstig vanuit Singapore, meldt de Australische transportautoriteit ATSB. Volgens de organisatie voerden de piloten op Sydney een ‘missed approach’-procedure uit, waarbij een go-around wordt ingezet.

Grond

Door nog onbekende oorzaak raakte de meest linker motor tijdens de procedure de landingsbaan. De go-around werd doorgezet, waarna het toestel even later alsnog landde. De ATSB onderzoekt het incident en classificeert het als ‘serieus’.

Terugvlucht veilig

Tegenover FlightGlobal laat Singapore Airlines Cargo weten dat na een inspectie van de motor bepaald is dat het toestel veilig terug kon vliegen naar Singapore. Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat het toestel dinsdag nog aan de grond stond in Singapore.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button