fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenNieuwsNL NieuwsSchiphol AirportToekomst NL luchtvaart

Nederlands initiatief voor personen drones

Verschillende Nederlandse bedrijven werken vanaf 1 januari mee aan de coalitie ‘Dutch Drone Delta’. Het doel van de DDD is om optimaal gebruik te maken van de potentie van drones, zoals het vervoer van passagiers, en Nederland hiervoor klaar te maken.

TAXI

Dutch Drone Delta zal zich focussen op Urban Air Mobility, personenvervoer met behulp van drones, zoals een luchttaxi. In het eerste jaar van de samenwerking zal voornamelijk worden onderzocht waar de inzet van dergelijke drones mogelijk is en hoe de operatie in zijn werk zou moeten gaan.

Ontwikkelingen

“We vinden het belangrijk om een rol te hebben in veelbelovende ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit. Daarom verkennen we de toekomst, samen met onze partners. We zijn benieuwd hoe Urban Air Mobilty een rol kan spelen in de bereikbaarheid van luchthavens.”Aldus Henk Jan Gerzee, Chief Digital & Innovation Officer bij Royal Schiphol Group.

Deelnemers

De bedrijven en organisaties die de coalitie steunen of er deel van uitmaken zijn onder andere: KLM, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), Port of Rotterdam, KPN, a.s.r. schadeverzekeringen, RAI, Connekt, Antea Group, Space53, Koninklijk NLR, Achmea, AirHub en Rijkswaterstaat.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button