fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsRoutes en Bestemmingen

Norwegian verkoopt Argentijnse dochter

Norwegian heeft haar Argentijnse dochteronderneming per direct verkocht aan de Argentijnse luchtvaartmaatschappij JetSmart. JetSmart blijft de komende maanden de routes van Norwegian in Argentiniƫ uitvoeren zodat reizigers niet worden gedupeerd.

Verkoop

Norwegian doet afstand van haar dochter omdat deze, na slechts een jaar bestaan te hebben, niet winstgevend was. Norwegian zelf heeft op het moment ook te maken met verliezen. ā€œWe nemen de nodige stappen om terug te keren naar winstgevendheidā€, aldus Geir Karlsen, directeur van de Argentijnse dochter van Norwegian.

Vliegtuigen

De drie Boeing 737-800ā€™s die Norwegian in ArgentiniĆ« gebruike worden teruggevlogen naar Europa om daar in het Norwegian netwerk te blijven vliegen. JetSmart zet op de overgenomen routes haar eigen A320ā€™s in.

Argentiniƫ

Sinds vorig jaar vliegt Norwegian met enkele 737-800ā€™s vanuit Buenos Aires. Reizigers kunnen in de Argentijnse hoofdstad overstappen op een binnenlandse vlucht van Norwegian. Op deze manier hoopte Norwegian een betere concurrentiepositie op vluchten naar ArgentiniĆ« te kunnen realiseren.

CEO

De vernieuwingen in het routenetwerk zijn vermoedelijk te wijten aan de nieuwe topman van de luchtvaartonderneming. Jacob Schram, die sinds enkele dagen de touwtjes officieel in handen heeft bij de maatschappij, heeft laten weten de positieve trend van de laatste maanden voort te willen zetten. Dit zou onder andere gebeuren door optimalisatie van het netwerk.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button