AirlinesFrequente reizigerNieuws

United bestelt 50 A321XLR’s

United Airlines heeft 50 nieuwe A321XLR’s besteld bij Airbus. Hiermee wil de maatschappij de bestaande vloot van 757-200’s vervangen.

Routes

Met de introductie van deze toestellen wil de maatschappij ook naar nieuwe routes in Europa kijken vanaf Newark/New York en Washington. “De nieuwe Airbus A321XLR is een ideale één voor één vervanger voor de oudere, minder efficiënte vliegtuigen die momenteel tussen de meest belangrijkste steden vliegen in ons intercontinentale netwerk”, vertelt Andrew Nocella, executive vice pressident en CCO bij United.

In dienst

Vanaf 2024 moeten deze toestellen in dienst treden, maar het kan ook zijn dat dit wordt uitgesteld tot 2027, als er meer tijd nodig is, aldus de maatschappij. Tegen 2050 wil United zijn ecologische voetafdruk met vijftig procent hebben verminderd. Daarvoor is de A321XLR een volgende stap, welke ongeveer dertig procent zuiniger is dan vliegtuigen van de vorige generatie.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button