AirlinesIndustrieNieuwsRoutes

Zwitserse startup flyBAIR bereikt crowdfunding doel

De Zwitserse startup flyBAIR heeft via crowdfunding een investering van meer dan 1,1 miljoen zwitserse frank opgehaald, ongeveer een miljoen euro. De virtuele airline moet aankomend zomerseizoen de Zwitserse hoofdstad Bern verbinden met verschillende Zuid-Europese bestemmingen. In de herfst moet ook Amsterdam aan het netwerk worden toegevoegd. Het initiatief voor de startup ligt bij de luchthaven van Bern, waar nu vrijwel geen commerciële vluchten meer vertrekken.

flyBAIR

Vanaf mei 2020 moeten er negen routes worden aangeboden: Jerez (maandag en vrijdag), Kreta (woensdag en zondag), Kos (donderdag), Mallorca vanaf Bern Airport (dinsdag, donderdag, zaterdag), Mallorca vanaf Sion Airport (dinsdag en zaterdag), Menorca (zondag), Olbia (dinsdag en zaterdag), Preveza (woensdag) en Rhodos (vrijdag). In de herfst moet ook München, Amsterdam of Londen worden toegevoegd.

Virtueel

Een vloot zal de maatschappij niet opbouwen, want de nieuwe airline moet volledig virtueel werken. FlyBAIR zal dus gebruik maken van chartervluchten van andere maatschappijen, die worden aangeboden via de FlyBAIR-website. Lions Air zal zorgen voor de operationele capaciteit. In de zomer wordt er gebruik gemaakt van een Embraer 190 en in de winter een Bombardier Dash 8-400.

Financiering

In totaal heeft flyBAIR ongeveer 2,2 miljoen euro nodig om van start te kunnen gaan. Met het halen van het eerste doel, een miljoen frank in november, is de maatschappij bijna halverwege het gestelde doel. Opvallend is dat flyBAIR slechts 2,2 miljoen euro nodig heeft om van de grond te komen. Dit is echter te verklaren aangezien flyBAIR een virtuele airline is.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/