fbpx
AirlinesHistorische LuchtvaartNaast het nieuwsOpmerkelijkVideo

Avianca viert 100 jarig bestaan met speciaal vliegtuig | video

De Colombiaanse maatschappij Avianca bestaat vandaag 100 jaar. Om dit te vieren heeft de maatschappij, die in 1919 is opgericht onder de naam SCADTA, een speciale beschildering op een van haar A320’s aangebracht.

Viering

Wat Avianca gepland heeft staan voor haar verjaardag is vooralsnog onbekend. Avianca is de tweede grootste maatschappij van Zuid-Amerika, met LATAM op de eerste plaats. Door de grote aanwezigheid door heel Zuid-Amerika is het te verwachten dat de maatschappij zal uitpakken.

100

Avianca is de tweede maatschappij ter wereld die de honderd jaar haalt. KLM werd eerder dit jaar als eerste een eeuw oud. Qantas zal volgend jaar volgen, in 2024 Delta en in 2033 haalt Egypt Air de honderd.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button