fbpx
Editors choiceNieuwsNL VliegveldenProfessionalSchiphol Airport

Geen extra vluchten op Schiphol tijdens EK voetbal

Op Schiphol is komende zomer geen extra capaciteit beschikbaar voor chartervluchten voor het Europees Kampioenschap voetbal. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de slotcoördinator kunnen geen extra slots toekennen. De regering had dat wel toegezegd aan de organisatie van het toernooi.

Grens

Dit blijkt uit een brief van het ministerie aan de slotcoördinator. In de brief stelt het ministerie dat er geen mogelijkheden zijn om extra vluchten op te vangen op Schiphol. De luchthaven zit al aan de grens van 500.000 vluchten op jaarbasis.

Ruilen

De vluchten moeten passen binnen de capaciteitsdeclaratie die eerder is vastgesteld. In die declaratie zit geen ruimte meer, maar maatschappijen kunnen volgens het ministerie nog wel slots aanvragen. Als de slots niet beschikbaar zijn, komt de aanvraag op een wachtlijst. Het is ook mogelijk om slots te ruilen met een andere airline.

Andere luchthavens

Airlines kunnen wel slots aanvragen op andere luchthavens, waarbij rekening gehouden wordt met de regels op de betreffende vliegvelden. Daarom lijkt de kans klein dat Eindhoven extra vluchten krijgt; ook daar is het groeiplafond bereikt.

Vier wedstrijden

In Nederland worden tijdens het EK vier wedstrijden gespeeld in de Johan Cruijf ArenA in Amsterdam. Het Nederlands Elftal speelt drie groepswedstrijden tussen 14 en 22 juni, daarna volgt nog een achtste finale

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button