fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuws

‘Hong Kong Airlines kan personeel weer betalen na lening’

De Aziatische carrier Hong Kong Airlines kan de salarissen van het personeel weer betalen. De maatschappij heeft een cashinjectie gehad, melden diverse media.

Financieel plan

Aan het begin van de week dreigde de luchtvaartautoriteiten de licentie van de airline nog in te trekken. Om dat te voorkomen, moest Hong Kong Airlines voor zaterdag een solide financieel plan presenteren. Volgens de South China Morning Post wordt daar nog aan gewerkt.

Salarissen niet betaald

Vorige week donderdag werd duidelijk dat de airline een deel van de salarissen niet meer kon betalen. Voor naar schatting 1600 personeelsleden was het salaris eind november nog niet overgemaakt. De maatschappij beloofde toen in een intern memo dat de betaling in de eerste week van december zou plaatsvinden.

Lening voor moederbedrijf

Dinsdag kreeg het moederbedrijf van Hong Kong Airlines, de Hainan Airlines holding, een lening van 4 miljard Chinese Yuan. Dat geld is bedoeld om landingsgelden, kerosine, salaris en leasegelden mee te financieren. Bij de aanvraag van de lening werd geen maatschappij genoemd, maar nu lijkt wel zeker dat het Hong Kong Airlines een deel van het geld krijgt.

Tegenover de South China Morning Post wil een woordvoerder van Hong Kong Airlines niet aangeven waar het geld vandaan komt.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button