fbpx
AirbusLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigen

Lufthansa zet A330 in op vluchten binnen Duitsland

Lufthansa voert in januari een aantal binnenlandse vluchten uit met een Airbus A330. Op de route tussen Frankfurt en München wordt normaal gesproken een narrowbody ingezet.

Vervanging

De A320 en A321 wordt een aantal keer vervangen door een A330, bevestigt een woordvoerster van Lufthansa desgevraagd aan Up in the Sky. Lufthansa vliegt dagelijks tien tot veertien keer per dag van Frankfurt naar München.

Training

De A330 wordt ingezet om piloten te trainen op het vliegtuig, laat de zegsvrouw weten. Tussen 7 en 31 januari vliegt de widebody een aantal keer op de route tussen beide bases van Lufthansa.

Zes vluchten

Passagiers kunnen de A330 op zes vluchten tegenkomen: vlucht LH96, LH106 en LH114 naar München. Vanuit München vliegt de A330 als LH101, LH111 en LH119 weer naar Frankfurt.

Dagen

Van 7 tot 30 januari wordt het type op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag ingezet. Tussen 14 en 21 januari vliegt het toestel op maandag één retourvlucht. De laatste geplande vlucht is op maandag 31 januari vlucht LH114 naar München en vlucht LH119 terug naar Frankfurt.

Eerdere inzet

Het gebeurt vaker dat Lufthansa een widebody inzet op een binnenlandse route. In 2017 zette de airline tussen Frankfurt en Berlijn een Boeing 747 in om te kunnen voldoen aan de vraag naar tickets. Die schoot omhoog nadat airberlin failliet ging.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button