737 MAXAirlinesFrequente reizigerNieuws

Ryanair sluit bases door vertragingen 737 MAX

De Ierse budgetvlieger Ryanair sluit komende zomer twee Europese bases. Dat gebeurt omdat de maatschappij minder 737 MAX’s kan afnemen dan eerder verwacht werd.

Vertragingen

Ryanair had inmiddels al met de 737 MAX moeten vliegen, maar de toestellen zijn nog niet afgeleverd. In 2020 verwacht Ryanair tien exemplaren van het toestel te ontvangen, tien minder dan eerst gepland was. Om die reden moeten ook de groeiplannen van de airline naar beneden bijgesteld worden.

Bases dicht

De lagere groei heeft grote gevolgen voor de bases in Neurenberg en Stockholm Skavsta. In de zomer trekt Ryanair de stekker uit beide bases. De basis in Neurenberg werd in 2016 geopend. Op de Zweedse luchthaven is Ryanair één van de twee gebruikers.

Capaciteit omlaag

Naast de sluiting van de twee bases gaat ook op andere luchthavens de capaciteit omlaag. De airline rekent op 156 miljoen passagiers in 2020, een miljoen minder dan eerst gepland. Hoeveel routes er geschrapt worden, is nog onduidelijk. Ryanair spreekt zelf van “kleine verminderingen”.

737 MAX

De maatregelen hadden niet genomen hoeven worden als de 737 MAX op tijd geleverd was, stelt CEO Eddie Wilson. “We betreuren het sluiten van twee extra bases en de vermindering in capaciteit op andere bases. Dit is enkel het gevolg van verdere vertragingen voor onze 737 MAX”, aldus Wilson.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close