fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

South African Airways krijgt bescherming tegen schuldeisers

Een faillissement voor South African Airways lijkt dichtbij. De airline wordt door het management in ‘business rescue’ geplaatst, waardoor schuldeisers tijdelijk geen geld kunnen claimen. Ook krijgt de airline een nieuwe leiding.

Hervormingen

Door de maatschappij in ‘business rescue’ te plaatsen wil het management ervoor zorgen dat een nieuwe leiding de kans krijgt om de airline te hervormen. Het besluit voor ‘business rescue’ is genomen in samenspraak met de Zuid-Afrikaanse regering.

Nieuw vluchtschema

De nieuwe leiding van de airline gaat nu onderzoeken welke bedrijfsonderdelen succesvol kunnen blijven draaien. Tijdens de herstructurering kunnen schuldeisers geen geld claimen bij de airline. Daarnaast werkt de maatschappij ook aan een nieuw vluchtschema, waarbij routes die niet winstgevend zijn, waarschijnlijk geschrapt worden.

Financiële problemen

South African Airways verkeert al jarenlang in financiële problemen. Om het tij te keren kondigde de ceo afgelopen maand een grote herstructurering aan. Afgelopen maandag besloot de regering in te grijpen bij de maatschappij.

Onzekerheid

Volgens Zuid-Afrikaanse media is het nog maar de vraag of South African Airways gezond uit de herstructurering komt. Sinds de introductie in 2011 zijn ruim 3.000 bedrijven in ‘business rescue’ gegaan. Een onderzoeksrapport uit juni 2019 toonde aan dat van die bedrijven een derde nu nog bestaat

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button