737 MAXAirlinesBoeingNieuwsProfessional

Boeing: goedkeuring voor 737 MAX kan productie raken

Het certificeringstraject voor de Boeing 737 MAX kan ervoor zorgen dat de vliegtuigbouwer de productielijn stil moet zetten. Hiervoor waarschuwt Boeing in een brief aan de Amerikaanse overheid.

Annuleringen

Volgens Boeing kunnen maatschappijen hun openstaande orders annuleren als de certificering van het toestel te lang duurt of als er veel extra eisen gesteld worden. Dat kan ertoe leiden dat Boeing de productiesnelheid moet verlagen of de productielijn zelfs moet stilleggen.

Dit schreef de vliegtuigbouwer half oktober in een brief aan de Securities and Exchange Commission (SEC), een organisatie die toezicht houdt op beursgenoteerde bedrijven. De brief werd donderdag gepubliceerd.

Extra vragen

Boeing kreeg na de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal een aantal vragen van de SEC, onder andere over de productiecapaciteit en de opslagruimte die de vliegtuigbouwer nog heeft. Ondanks het wereldwijde vliegverbod, draait de productielijn van de 737 MAX nog gewoon door.

Opslag

De nieuwe toestellen worden opgeslagen bij de productielocaties in Everett en San Antonio in Texas, stelt Boeing. De vliegtuigbouwer heeft ‘voldoende’ capaciteit beschikbaar en verwacht ook dat er andere opslaglocaties zijn als de 737 MAX later vliegt dan verwacht. Dat moet nog steeds in het eerste kwartaal van 2020 zijn.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close