AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

Garuda Indonesia benoemt financiële topman tot interim-ceo

De dagelijkse leiding bij Garuda Indonesia komt in handen van Fuad Rizal. Hij is nu al chief financial officer, maar wordt ook tijdelijk ceo van de airline. Donderdag werd ceo Ari Askhara ontslagen.

Smokkel

Ceo Askhara moest het veld ruimen na beschuldigingen van smokkel. Hij zou afgelopen week meerdere goederen, waaronder een Harley Davidson, hebben laten vervoeren in een gloednieuwe A330-900. De goederen stonden niet op de vrachtbrieven.

Schade

Door de actie van Ashkara liep de Indonesische overheid volgens minister van financiën Indrawati  een bedrag van 532 miljoen tot 1,5 miljard Indonesische roepies (34.000 tot 96.000 euro, red) mis. De minister van staatsdeelnemingen liet gisteren weten dat hij de ceo wilde ontslaan.

CFO

Bij Garuda neemt chief financial officer Rizal tijdelijk de taken van Ashkara over. Bij een aandeelhoudersvergadering zal een nieuwe ceo benoemd worden. Volgens de maatschappij moet dat in de ‘nabije toekomst’ gebeuren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close