fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Garuda Indonesia benoemt financiële topman tot interim-ceo

De dagelijkse leiding bij Garuda Indonesia komt in handen van Fuad Rizal. Hij is nu al chief financial officer, maar wordt ook tijdelijk ceo van de airline. Donderdag werd ceo Ari Askhara ontslagen.

Smokkel

Ceo Askhara moest het veld ruimen na beschuldigingen van smokkel. Hij zou afgelopen week meerdere goederen, waaronder een Harley Davidson, hebben laten vervoeren in een gloednieuwe A330-900. De goederen stonden niet op de vrachtbrieven.

Schade

Door de actie van Ashkara liep de Indonesische overheid volgens minister van financiën Indrawati  een bedrag van 532 miljoen tot 1,5 miljard Indonesische roepies (34.000 tot 96.000 euro, red) mis. De minister van staatsdeelnemingen liet gisteren weten dat hij de ceo wilde ontslaan.

CFO

Bij Garuda neemt chief financial officer Rizal tijdelijk de taken van Ashkara over. Bij een aandeelhoudersvergadering zal een nieuwe ceo benoemd worden. Volgens de maatschappij moet dat in de ‘nabije toekomst’ gebeuren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button