AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

SAS wil Europese vloot moderniseren

De Scandinavische airline SAS gaat de vloot verder moderniseren. De maatschappij zoekt toestellen die 120 tot 150 passagiers kunnen vervoeren. De A220 van Airbus lijkt één van de meest voor de hand liggende kandidaten.

Airbus-operator

Op dit moment heeft SAS nog een vloot met toestellen van Airbus, Boeing en Bombardier. In de toekomst wordt de airline een volledige Airbus-operator, stelt ceo Rickard Gustafson bij de presentatie van de kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2019.

737’s vervangen

De komende jaren moet de airline een aantal 737’s vervangen. De 737-700’s hebben een gemiddelde leeftijd van 16,6 jaar. Recent nam SAS al afscheid van de laatste 737-600. Ongeveer twintig procent van alle bestemmingen in het SAS-netwerk kan bediend worden met toestellen die 120 tot 150 passagiers vervoeren, stelt SAS.

Duurzaamheid

Een order voor nieuwe toestellen heeft de airline nog niet geplaatst. “De juiste grootte van de vloot is cruciaal vanuit een winstperspectief, maar het is ook een belangrijk onderdeel van onze reis naar een duurzamere toekomst”, zegt Gustafson

A220

Airbus biedt met de A220 een toestel aan dat de gewenste hoeveelheid passagiers kan vervoeren. In de A220-100 passen maximaal 125 passagiers, in de grotere -300 gaan 160 stoelen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close