AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsVliegvelden

Wizz Air, easyJet, HOP! en Lufthansa krijgen slots op Parijs-Orly

Lufthansa, Wizz Air, HOP! en easyJet krijgen vanaf het komende zomerseizoen toegang tot luchthaven Parijs-Orly. Door het faillissement van Aigle Azur komen bijna 10.000 slots vrij. Naast de vier nieuwe airlines, breidt een aantal maatschappijen uit op de luchthaven.

12.000 slots

Aigle Azur was een grote gebruiker van de luchthaven. Na het faillissement van de airline kwamen in totaal 12.335 slots vrij voor het zomerseizoen. Een groot deel kwam van Aigle Azur, de andere slots waren historische slots die vrijvielen, meldt de Franse slotcoördinator COHOR

Aanvragen

Van de 12.000 slots mogen er 9868 verdeeld worden door de slotcoördinator. Diverse airlines vroegen slots aan, waaronder Azul Airlines, Volotea, Transavia France, easyJet, HOP!, Wizz Air, Lufthansa en Ryanair.

Nieuwe airlines

Wizz Air, Lufthansa, de Britse tak van easyJet en HOP! mogen vanaf het zomerseizoen vluchten aanbieden. Alle airlines vliegen al op andere luchthavens rond Parijs, maar zijn nieuw op Orly. EasyJet Europe, geregistreerd in Oostenrijk, vliegt al langer op het vliegveld.

Bestemmingen

Vanaf Orly gaat easyJet dagelijks naar Glasgow, HOP! gaat twee keer per dag naar Frankfurt en München. Op de route naar München gaat ook Lufthansa vliegen. Wizz Air gaat vluchten uitvoeren naar Boedapest, Sofia en Warschau.

Uitbreiding

De nieuwe airlines krijgen niet alle slots, ook maatschappijen die al op Orly vliegen, mogen uitbreiden. Onder andere Transavia France, Vueling en business-class maatschappij La Compagnie krijgen extra slots.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close