FinancieelIndustrieNieuwsProfessional

‘LATAM annuleert plannen joint venture IAG’

LATAM annuleert de plannen die in 2016 werden gemaakt voor de joint venture met IAG. Dat meldt FlightGlobal.

IAG

“IAG en LATAM Airlines hebben besloten dat zij de aangekondigde joint business agreement niet gaan implementeren”, zegt de maatschappij. De huidige overeenkomsten zoals de codeshare, toegang tot VIP-lounges en het loyaliteitsprogramma, blijven wel bestaan.

Oneworld

Onlangs kondigde LATAM aan uit de Oneworld Alliance te stappen. Met een opzegtermijn van 12 maanden verlaat de maatschappij de alliantie per 1 oktober 2020.

Delta

Tevens start LATAM vanaf het eerste kwartaal van 2020 met een codeshare met Delta Air Lines. Dat maakte de maatschappij deze week bekend. In september kwam het tweetal al met de aankondiging van een uitgebreide samenwerking, waarin Delta een aandeel van 20 procent neemt in LATAM.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close