fbpx
DuurzaamheidEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

‘Schiphol en Heathrow willen dat bijmengen biokerosine verplicht wordt’

Schiphol en Heathrow pleiten aanstaande maandag bij de Europese Commissie voor het verplicht bijmengen van biokerosine in Europa.

Concurrentie

“Alleen op die manier kan je de productie van biokerosine aanjagen en ontstaat er geen concurrentieverschil tussen luchtvaartmaatschappijen”, vertelt Dick Benschop, CEO van Schiphol aan het Noordhollands Dagblad. Hij ziet dat er enkele maatschappijen zijn die biokerosine al bijvullen, zoals KLM, maar dat het aantal nog gering is. Wereldwijd wordt er volgens hem nauwelijks biokerosine geproduceerd en ligt de prijs ook nog eens drie tot vier keer zo hoog.

EU

Als het bijmengen verplicht wordt, dan kan er worden opgeschaald met de productie en dan kan de prijs ook omlaag. Benschop zegt zijn hoop te hebben gevestigd op de Europese Commissie. Zo wil de luchthaven een ‘voortrekkersrol’ vervullen in de luchtvaart.

Klimaatneutraal

Tegen 2050 moet de sector helemaal klimaatneutraal zijn en rond 2030 wil Schiphol zelf klimaatneutraal werken. Dat zei de CEO deze week tegen Greenpeace, maar laatstgenoemde wil het liefst dat de luchtvaart krimpt en vindt de plannen van Schiphol ‘te vrijblijvend’. Benschop hoopt dat een gematigde groei mogelijk is. Wel is hij van mening dat er meer internationale treinen verbonden kunnen worden met Schiphol.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button