FailissementFinancieelIndustrieOverig nieuwsProfessional

Toezicht Alitalia voortaan door één commissielid

Het toezicht op Alitalia zal voortaan door één commissaris worden gedaan. Voorheen werd dat door drie personen gedaan.

Commissie

Het Italiaanse Ministerie van Economische Ontwikkeling maakte het nieuws dit weekend bekend. Het nieuwe commissielid wordt de advocaat Giuseppe Leogrande. Daarmee worden Enrico Laghi, Stefano Paleari en Daniele Discepolo vervangen.

Complex

In een verklaring bedankt Minister Stefano Patuanelli (Economische Ontwikkeling) de drie commissieleden: “Zij hadden een erg complexe taak, namelijk het vinden van een langetermijnstrategie voor eigenaarschap van de flag carrier. Helaas heeft dit nog niet geleid tot een oplossing.” Met Leogrande wil de regering werken aan een definitieve herlancering van Alitalia.

Lening

Onlangs waren de ogen nog gericht op investeerder Atlantia, maar die besloot zich terug te trekken uit de deal. Afgelopen week kreeg de maatschappij een lening van 400 miljoen euro van de overheid om voorlopig weer even vooruit te kunnen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close