fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

Toezicht Alitalia voortaan door één commissielid

Het toezicht op Alitalia zal voortaan door één commissaris worden gedaan. Voorheen werd dat door drie personen gedaan.

Commissie

Het Italiaanse Ministerie van Economische Ontwikkeling maakte het nieuws dit weekend bekend. Het nieuwe commissielid wordt de advocaat Giuseppe Leogrande. Daarmee worden Enrico Laghi, Stefano Paleari en Daniele Discepolo vervangen.

Complex

In een verklaring bedankt Minister Stefano Patuanelli (Economische Ontwikkeling) de drie commissieleden: “Zij hadden een erg complexe taak, namelijk het vinden van een langetermijnstrategie voor eigenaarschap van de flag carrier. Helaas heeft dit nog niet geleid tot een oplossing.” Met Leogrande wil de regering werken aan een definitieve herlancering van Alitalia.

Lening

Onlangs waren de ogen nog gericht op investeerder Atlantia, maar die besloot zich terug te trekken uit de deal. Afgelopen week kreeg de maatschappij een lening van 400 miljoen euro van de overheid om voorlopig weer even vooruit te kunnen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button