fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

TWA Hotel – een warm bad voor liefhebbers

Het is een paar uur vliegen, maar dan heb je ook wat. Het TWA Hotel op New York JFK Airport is een walhalla voor luchtvaartfanaten, in het bijzonder voor mensen die de tijd mee hebben gemaakt waarin TWA (Trans World Airlines) floreerde.

Het hotel ligt pal naast terminal 5 en geeft het voormalige TWA Flight Center, ontworpen in 1962, een nieuw leven. Sinds mei dit jaar is het TWA Hotel open voor gasten.

Entree

Voor de ingang staan oude Amerikaanse auto’s. En bij binnenkomst waant elke gast zich direct in de jaren 80. Ieder detail ademt luchtvaarthistorie. De gigantische vertrekborden, het meubilair en er lopen zelfs piloten en stewardessen rond, volledig in TWA-stijl. Door het raam prijkt een Lockheed Constellation ofwel ‘Connie’ waar een drankje in kan worden gedaan. Je kunt gerust zeggen dat dit een museum is waar overnachten ook kan. 

(c) Maurits Vink

Pool Terrace

Het TWA Hotel kent veel unieke gezichten. Maar het pronkstuk is misschien wel de ‘pool bar’ op het dak van een van de twee hotelvleugels. Hier is alles aanwezig voor de liefhebber. Uitkijken over het platform en de landingsbanen van JFK, onder het genot van een hapje en een drankje. Wissel dit af met een duik in het verwarmde zwembad, en het plaatje is compleet. 

(c) Maurits Vink

Prijzig

Hotels en horeca in New York zijn niet goedkoop. Het TWA Hotel is hier geen uitzondering in. Niet zo gek wanneer je bedenkt wat het gekost moet hebben om dit bijzondere hotel te realiseren. Een overnachting kost 195 dollar, een omelet 18 dollar en voor toegang tot de rooftop-bar betaal je 35 dollar. In het laagseizoen is de toegang gratis.

Ondanks de prijs is dit hotel écht een bezoekje waard. Ook zonder overnachting is het de moeite meer dan waard. Liefhebbers van luchtvaart(historie) kijken hun ogen uit en kunnen zich hier gemakkelijk een dag vermaken. 

Maurits Vink

Fotograaf. Maurits is daar waar vliegtuigen zijn, in of buiten Nederland. Hij is afgestudeerd in International Aviation Operations en studeert nu Crossmediale Communicatie. Maurits heeft ook interesse in marketing en grafische vormgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button