FinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Weer meer passagiers voor IAG-maatschappijen

Opnieuw is het aantal passagiers van IAG-maatschappijen gestegen. In november was er een toename van vier procent, ten opzichte van dezelfde maand in 2018.

Groei

Het totaal aantal passagiers sinds het begin van 2019 is nu 4,7 procent hoger dan dezelfde periode in 2018. Dat komt neer op een passagiersaantal van 109,5 miljoen tussen de maanden januari – november. In 2018 was dat aantal 104,6 miljoen. De load factor is gestegen met 3.2 procentpunt, ten opzichte van november 2018. Tussen januari en november is dit met 1.1 procentpunt gestegen.

Vorige maanden

In augustus vervoerden de maatschappijen van International Airlines Group minder passagiers dan in juli, maar in september was er een duidelijke stijging te zien in de passagiersaantallen. In oktober bleef dit aantal stijgen en nu dus ook in november.

Overname Air Europa

Een belangrijke ontwikkeling in november voor IAG was de overname van KLM-partner Air Europa door Iberia. De overname moet in 2020 afgerond worden. Iberia legt hier één miljard euro voor neer. Air France-KLM is het hier niet mee eens en wil dat de mededingingsautoriteit hiernaar kijkt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close