AirlinesNieuwsProfessional

‘Aeroflot zet groei vloot door in 2020’

Aeroflot Group zet de uitbreiding van de vloot door in 2020, ondanks financiële verliezen en problemen met de leveringen afgelopen jaar.

Uitbreiding

De groep verwacht 31 vliegtuigen toe te voegen, die waarschijnlijk naar Aeroflot en Pobeda Airlines (de snelst groeiende dochteronderneming) gaan. Dat meldt ATW Online. Onder deze nieuwe vliegtuigen zitten 11 A350-900’s. De eerste drie worden in februari, april en mei verwacht.

Levering

De groep wilde 23 nieuwe vliegtuigen ontvangen in 2019, maar kreeg er slechts acht. Daarvan zijn twee B737-300ER’s naar Aeroflot gegaan en zes 737-800’s kwamen bij Pobeda terecht. De levering van een aantal MAX 8’s moest worden uitgesteld vanwege de problemen met het toestel. Om dit gat op te vangen, gaan er vier 737-800’s van zustermaatschappij Rossiya Airlines naar Pobeda.

SSJ’s

Ook verwacht Aeroflot de eerste 10 Sukhoi Superjet 100’s te ontvangen van een order van honderd toestellen van het type. Maar deze order is nog wel onzeker omdat er nog geen financiering voor is gevonden. Wel is er al toestemming van het bestuur voor levering van de eerste vijf SSJ’s. In mei 2019 verloor het bedrijf één SSJ bij een crash in Moskou. Hierbij kwamen 41 mensen om het leven.

Vloot

Aeroflot heeft de jongste vloot van de grootste airlines (een vloot van honderd of meer toestellen). De groep heeft nu 364 vliegtuigen, waarvan 249 van de moedermaatschappij zijn. Eerder dit jaar cancelde de groep een order uit 2007 voor 22 Dreamliners.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close