DuurzaamheidFrequente reizigerNieuws

Austrian Airlines en Norwegian zetten in op duurzaamheid

Austrian Airlines wil vanaf komend jaar klimaatneutraal groeien. Ook Norwegian heeft plannen bekend gemaakt om de CO2-uitstoot te beperken.

Austrian

Austrian wil klimaatneutrale groei bereiken door middel van het moderniseren van de vloot. Dit jaar werd een begin gemaakt aan de vervanging van Dash turboprop vliegtuigen voor A320’s. Eerder werd er ook gewisseld van Fokker naar Embraer, waardoor er 51.000 ton C02 is bespaard, aldus de maatschappij.

Efficiëntie

Verder wil de maatschappij de efficiëntie verbeteren, bijvoorbeeld tijdens het taxiën en het gewicht aan boord moet verminderd worden. Hiermee hoopt de maatschappij per jaar 11.000 ton C02 te kunnen besparen. Ten slotte compenseert Austrian sinds dit jaar alle reizen van zijn medewerkers. “Passagiers kunnen hun reis ook compenseren, maar helaas doet slechts minder dan één procent van de passagiers dat”, vertelt Andreas Otto, CCO van Austrian Airlines.

Norwegian

Norwegian heeft de handen ineen geslagen met CHOOOSE, waardoor reizigers hun ecologische voetafdruk kunnen compenseren tijdens het boeken van een vliegticket. Ook is Norwegian naar eigen zeggen de eerste airline die het United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) heeft getekend. Daarmee verbindt de maatschappij zich aan een belofte om in 2050 klimaatneutraal te werken.

Prijs

“Norwegian is één van ‘s werelds meest milieuvriendelijke maatschappijen en we werken er voortdurend aan om onze emissies te reduceren door middel van nieuwe initiatieven. Nu zetten we een prijs op CO2-uitstoot, waardoor het makkelijker wordt voor onze klanten om actie te ondernemen”, aldus Geir Karlsen, CEO van Norwegian.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close