Frequente reizigerOverig nieuwsProfessionalVeiligheid

‘Codeshare American en Malaysia Airlines mag niet meer’

De codeshare van American Airlines en Malaysia Airlines mag niet meer, omdat de FAA de veiligheidsscore van Maleisië onlangs heeft verlaagd.

Codeshare

Door deze beslissing mag American Airlines niet meer zijn code op vluchten van Malaysia Airlines plakken. Andersom is nog wel mogelijk. American zegt tegen ATW Online dat het direct op 11 november al stopte met de codeshare.

AirAsia X

AirAsia X is de enige Maleisische maatschappij die nu naar de VS vliegt: vanaf Kuala Lumpur via Osaka naar Honolulu. Dat mag de maatschappij blijven doen, maar uitbreiden mag niet.

Veiligheidssysteem

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit hanteert een eigen veiligheidssysteem, het International Aviation Safety Assessment (IASA). In dit systeem worden twee categorieën gebruikt. Landen die in categorie 1 zitten, voldoen aan alle veiligheidseisen die ICAO stelt. Landen in categorie 2 doen dat niet. Maleisië is in november teruggezet naar categorie 2.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close