AirlinesFinancieelFrequente reizigerNieuwsProfessional

Hong Kong Airlines ontsnapt aan sancties

Hong Kong Airlines is ontsnapt aan sancties. De maatschappij kwam met een financieel plan dat nu is goedgekeurd door de Air Transport Licensing Authority (ATLA)

Plan

Aan het begin van de week dreigde de luchtvaartautoriteit de licentie van de maatschappij in te trekken. Om dat te voorkomen, moest de airline voor zaterdag een financieel plan presenteren. Dat is gelukt en daarmee kan Hong Kong Airlines zijn licentie behouden. “ATLA heeft zorgvuldig rekening gehouden met factoren zoals publieke belangen en Hongkong als een internationale luchtvaarthub”, zegt ATLA in een verklaring.

Oplossen

“Hong Kong Airlines mag blijven”, vertelt de maatschappij. “We zullen ook actief communiceren met onze service providers om openstaande financiële problemen op te lossen en onze service geleidelijk weer normaal te maken.”

Lening

Dinsdag kreeg de maatschappij een lening van 4 miljard Chinese Yuan van het moederbedrijf Hainan Airlines holding. Dat geld is bedoeld om landingsgelden, kerosine, salaris en leasegelden mee te financieren.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close