fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Hong Kong Airlines ontsnapt aan sancties

Hong Kong Airlines is ontsnapt aan sancties. De maatschappij kwam met een financieel plan dat nu is goedgekeurd door de Air Transport Licensing Authority (ATLA)

Plan

Aan het begin van de week dreigde de luchtvaartautoriteit de licentie van de maatschappij in te trekken. Om dat te voorkomen, moest de airline voor zaterdag een financieel plan presenteren. Dat is gelukt en daarmee kan Hong Kong Airlines zijn licentie behouden. “ATLA heeft zorgvuldig rekening gehouden met factoren zoals publieke belangen en Hongkong als een internationale luchtvaarthub”, zegt ATLA in een verklaring.

Oplossen

“Hong Kong Airlines mag blijven”, vertelt de maatschappij. “We zullen ook actief communiceren met onze service providers om openstaande financiële problemen op te lossen en onze service geleidelijk weer normaal te maken.”

Lening

Dinsdag kreeg de maatschappij een lening van 4 miljard Chinese Yuan van het moederbedrijf Hainan Airlines holding. Dat geld is bedoeld om landingsgelden, kerosine, salaris en leasegelden mee te financieren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button