Editors choiceKLMLiefhebberNieuwsNL nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

‘Laatste Boeing 737NG binnenkort naar KLM’

De laatste Boeing 737-800 vliegt binnenkort voor KLM. Momenteel worden er nog testvluchten mee uitgevoerd.

Laatste

Naar verluidt is de bestelling van KLM een van de laatste producties voor de NG-serie. Drie van deze toestellen werden eerder dit jaar al geleverd: de PH-BCG, -BCH en -BCK. De -BLC liep vertraging op om onduidelijke redenen.

Testvluchten

Op een foto van Aeronews is de -BCL te zien. Daarop vertrekt het vliegtuig vanaf Renton voor een eerste vlucht naar Boeing Field op 5 december. Op 7 december is het toestel aangekomen in Everett, waar het testvluchten ondergaat. Het is nog niet bekend wanneer het toestel aan KLM geleverd wordt.

Problemen

De 737NG is niet onomstreden. Onlangs werden er problemen geconstateerd bij de pickle fork van deze toestellen. Dit onderdeel moet de balans in het vliegtuig bewaren en de aerodynamische krachten opvangen. Normaal gesproken zou die meer dan 90.000 vluchten mee moeten gaan. Vanwege de kwestie kreeg Boeing deze week een boete van 3,9 miljoen dollar van de Federal Aviation Administration.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close