Editors choiceKLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

747-vloot van KLM dunt verder uit | video

KLM heeft opnieuw afscheid genomen van een 747. Zondag maakte één van de vijf 747’s in volledige passagiersuitvoering de laatste vlucht naar Cotswold Airport in Groot-Brittannië. Dat bevestigt een woordvoerster van KLM desgevraagd aan Up in the Sky.

Uitfasering

KLM faseert de komende jaren alle 747’s uit. De airline vloog tot januari 2016 met 22 passagierstoestellen en begon daarna de uitfasering van het type. De zuinigere Boeing 777 en 787 vervangen de Jumbo’s. In 2021 moet de laatste 747 de vloot verlaten hebben.

Laatste vlucht

De PH-BFG vloog sinds april 1990 voor KLM en maakte zondag de laatste vlucht naar Cotswold Airport. Op de luchthaven is onder andere een bedrijf gevestigd dat vliegtuigen sloopt. De onderdelen uit de 747 worden gerecycled, de motoren blijven eigendom van KLM, laat de airline weten.

Twaalf toestellen

Na het vertrek van de 747 zondag blijven er nog negen passagierstoestellen in de vloot over. Vijf daarvan zijn ‘combi’-toestellen met extra ruimte voor vracht, vier zijn volledige passagiersuitvoeringen. Bij KLM Cargo vliegen drie volledige vrachtvliegtuigen.

Laatste landing

De laatste landing van de 747-400 is vastgelegd op video.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/