Editors choiceKLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

747-vloot van KLM dunt verder uit | video

KLM heeft opnieuw afscheid genomen van een 747. Zondag maakte één van de vijf 747’s in volledige passagiersuitvoering de laatste vlucht naar Cotswold Airport in Groot-Brittannië. Dat bevestigt een woordvoerster van KLM desgevraagd aan Up in the Sky.

Uitfasering

KLM faseert de komende jaren alle 747’s uit. De airline vloog tot januari 2016 met 22 passagierstoestellen en begon daarna de uitfasering van het type. De zuinigere Boeing 777 en 787 vervangen de Jumbo’s. In 2021 moet de laatste 747 de vloot verlaten hebben.

Laatste vlucht

De PH-BFG vloog sinds april 1990 voor KLM en maakte zondag de laatste vlucht naar Cotswold Airport. Op de luchthaven is onder andere een bedrijf gevestigd dat vliegtuigen sloopt. De onderdelen uit de 747 worden gerecycled, de motoren blijven eigendom van KLM, laat de airline weten.

Twaalf toestellen

Na het vertrek van de 747 zondag blijven er nog negen passagierstoestellen in de vloot over. Vijf daarvan zijn ‘combi’-toestellen met extra ruimte voor vracht, vier zijn volledige passagiersuitvoeringen. Bij KLM Cargo vliegen drie volledige vrachtvliegtuigen.

Laatste landing

De laatste landing van de 747-400 is vastgelegd op video.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button