fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Brussels Airlines viert tienjarig lidmaatschap van Star Alliance

Brussels Airlines is tien jaar lid van Star Alliance. In de afgelopen tien jaar is de luchthaven van Brussel uitgegroeid tot een grote hub voor de maatschappijen uit de luchtvaartalliantie.

Toestemming

Brussels Airlines kreeg op 9 december 2009 toestemming van de leden van Star Alliance om lid te worden van de alliantie. Destijds waren die leden onder andere Singapore Airlines, Air Canada, US Airways, TAM en United. Inmiddels zijn TAM en US Airways opgegaan in andere airlines en lid van Oneworld.

Knooppunt

Brussels Airport is volgens de airline inmiddels een strategisch knooppunt voor de alliantie geworden. Vanuit Brussel worden 44 landen en 91 bestemmingen bediend. Dagelijks vertrekken 309 vluchten met maatschappijen van de alliantie vanaf de luchthaven. Onder andere Air Canada, ANA, Lufthansa, LOT, Turkish Airlines, TAP en United zijn actief op het vliegveld.

Relevant

“De toegevoegde waarde van Star Alliance is vandaag de dag steeds relevanter, omdat onze klanten de naadloze reiservaring die het creëert en de wereldwijde netwerkdekking die het biedt, echt waarderen. Het geeft toegang tot meer dan duizend luchthavenlounges over de hele wereld en met de nieuwe Connection Service weten onze klanten dat ze in goede handen zijn wanneer ze het risico lopen hun verbinding te missen. Het is een echt kwaliteitslabel voor onze luchtvaartmaatschappij”, zegt ceo Christina Foerster van Brussels Airlines.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button