fbpx
Editors choiceEindhoven AirportMilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

F-16’s oefenen tijdelijk vanaf vliegbasis Eindhoven

De komende week zijn een aantal Nederlandse F-16’s tijdelijk gestationeerd op de vliegbasis Eindhoven. Dit maakte de luchtmacht bekend, onder meer via sociale media.

Avonduren

Afgelopen vrijdag zijn negen F-16’s geland op Eindhoven. De toestellen zijn afkomstig van Volkel en zullen tien dagen op hun tijdelijke thuisbasis blijven. De komende week zullen de F-16’s elke werkdag vliegen, voornamelijk in de avonduren. Op maandag 16 december zullen ze weer terugkeren naar hun thuisbasis.

Uitwijkbasis

Vliegbasis Eindhoven is een ‘uitwijkbasis’ voor de F-16’s van Volkel en Leeuwarden. “Van tijd tot tijd worden procedures, bevoorrading, logistiek en het aftanken ook op de uitwijkvelden worden beoefend.”, aldus een woordvoerder van de luchtmacht in het Eindhovens Dagblad.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button