AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Franse luchtverkeersleiders leggen werk neer tot woensdag

De Franse luchtverkeersleiding legt opnieuw het werk neer. Vanaf vanavond 19.00 uur tot woensdagochtend 6.00 uur wordt er op een aantal plaatsen gestaakt, waarschuwt Eurocontrol maandag.

Vluchten schrappen

Airlines moeten voor dinsdag op zeven Franse luchthavens een aantal vluchten schrappen. Volgens Eurocontrol gaat het om de Parijse luchthavens Charles de Gaulle, Orly, Beauvais en om Lyon, Marseille, Toulouse en Bordeaux. Voor de Parijse luchthavens moet twintig procent van het totaal aantal vluchten op de drie vliegvelden geschrapt worden, op de andere luchthavens gaat het om twintig procent per luchthaven.

Eerdere staking

Afgelopen week legde een deel van de Franse luchtverkeersleiders het werk ook al neer. Van woensdag tot zondag werd een grote staking gehouden. Voor luchtvaartmaatschappijen betekende dat annuleringen en langere routes. Ook het luchtverkeer dat Frankrijk kruiste had last van de staking.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close