AirlinesFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Franse luchtverkeersleiders leggen werk neer tot woensdag

De Franse luchtverkeersleiding legt opnieuw het werk neer. Vanaf vanavond 19.00 uur tot woensdagochtend 6.00 uur wordt er op een aantal plaatsen gestaakt, waarschuwt Eurocontrol maandag.

Vluchten schrappen

Airlines moeten voor dinsdag op zeven Franse luchthavens een aantal vluchten schrappen. Volgens Eurocontrol gaat het om de Parijse luchthavens Charles de Gaulle, Orly, Beauvais en om Lyon, Marseille, Toulouse en Bordeaux. Voor de Parijse luchthavens moet twintig procent van het totaal aantal vluchten op de drie vliegvelden geschrapt worden, op de andere luchthavens gaat het om twintig procent per luchthaven.

Eerdere staking

Afgelopen week legde een deel van de Franse luchtverkeersleiders het werk ook al neer. Van woensdag tot zondag werd een grote staking gehouden. Voor luchtvaartmaatschappijen betekende dat annuleringen en langere routes. Ook het luchtverkeer dat Frankrijk kruiste had last van de staking.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close