fbpx
Air France-KLMAirlinesEditors choiceFrequente reizigersNieuws

Passagiersgroei Air France-KLM zet door in november

Air France-KLM heeft ook in november meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. Zowel Air France als KLM verwelkomden meer reizigers aan boord, bij Transavia waren iets minder passagiers. In totaal reisden 7,7 miljoen mensen met de airlines uit de luchtvaartcombinatie.

Groei op long-haul

De groei zat voor de beide flagcarriers met name op de long-haul vluchten. Hier noteerden zowel Air France als KLM groei, terwijl op de korte- en middellange afstanden bij Air France minder reizigers waren. Op de lange afstanden werden 2,26 miljoen reizigers vervoerd, 4,8 procent meer dan een jaar eerder. Op de korte- en middellange afstanden werden net als in 2018 4,58 miljoen passagiers verwelkomd.

Minder passagiers voor Transavia

Transavia vervoerde iets minder passagiers dan een jaar eerder: 870.000 dit jaar, ten opzichte van 875.000 een jaar eerder. Bij de low-cost poot van de luchtvaartgroep ging de capaciteit met 3 procent omlaag. De toestellen van de airline zaten wel voller: 92,6 van alle honderd stoelen was bezet in november.

2 Procent groei

KLM zag 2 procent meer reizigers instappen en presteerde daarmee van de drie airlines procentueel het beste. In november reisden 2,7 miljoen passagiers met de airline van of naar Schiphol. De meeste passagiers namen een Europese vlucht. De loadfactor bij KLM kwam uit op 88,4, 0,7 procentpunt hoger dan een jaar eerder.

CEO Pieter Elbers is tevreden met de cijfers. “De 2,0% groei in passagiers is een mooi resultaat voor de novembermaand en hiermee zijn we goed op weg het jaar mooi af te sluiten in groei van onze passagiers. Een groei die overigens hard nodig is om de stijgende kosten te betalen en de toenemende investeringen in klanten en duurzaamheid waar te maken”, zegt hij.

Long-haul voor Air France

Bij Air France komt de groei van 1,2 procent op het conto van de long-haul vluchten, waar 1,3 miljoen reizigers instapten. Dat is 5,2 procent meer dan een jaar eerder. Op de kortere vluchten werden minder reizigers vervoerd dan een jaar eerder. Van alle honderd stoelen waren er bij de Franse airline gemiddeld 86 bezet.

Minder vracht

Bij de vrachtdivisie zette de daling van het aantal tonnen vracht door. Met 739.000 ton vracht werd er 26.000 ton minder vervoerd dan een jaar eerder. De beschikbare capaciteit nam in november met 2,5 procent toe.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button