fbpx
IncidentenLiefhebberMilitairNieuws

Regeringstoestel Canada zwaar beschadigd na botsing tegen muur

Een toestel van de Canadese luchtmacht is in oktober zwaar beschadigd geraakt in een hangaar op luchtmachtbasis Trenton. Volgens de Canadese luchtmacht rolde de CC-150 Polaris over de blokken heen en kwam het vliegtuig tegen een muur terecht.

Pushback-truck

Het incident gebeurde al op 18 oktober, maar werd pas recent bekendgemaakt. De CC-150, een militaire versie van de Airbus A310, werd op de bewuste dag een hangaar in gesleept. Omdat de pushback-truck die gebruikt wordt voor het toestel te groot is voor de hangaar, moest er gewisseld worden van pushback-truck, stelt de luchtmacht.

Muur

Tijdens het wisselen werden blokken voor de wielen van de CC-150 geplaatst en werd ook de parkeerrem van het toestel aangetrokken. Door onbekende reden begon het toestel toch te rollen toen de pushback-truck losgekoppeld werd. Daarbij werd door de rechtermotor één van de pushback-trucks geraakt, voor het toestel met de neus tegen een muur tot stilstand kwam. Bij het incident raakte niemand gewond.

Augustus 2020

Het vliegtuig wordt normaal gesproken gebruikt om de premier van Canada te vervoeren. Volgens Canadese media staat de CC-150 tot augustus 2020 buiten dienst met zware schade. Een woordvoerder van de luchtmacht laat aan nieuwszender CBC weten dat het vliegtuig ‘significante’ schade opgelopen heeft aan de neus en de rechtermotor. De Canadese luchtmacht heeft vijf exemplaren van de CC-150 in dienst.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button