fbpx
Air FranceAirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Airlines schrappen vluchten door Franse staking

De stakingen bij de luchtverkeersleiding in Frankrijk zorgt voor veel airlines voor overlast. Onder andere Ryanair en Air France hebben vluchten geschrapt.

Overlast

De Franse luchtverkeersleiding legt vandaag opnieuw het werk neer. Dat levert op een aantal punten hinder op. Op de luchthaven van Pau was volgens Eurocontrol tot 9 uur vanochtend geen luchtverkeersleiding aanwezig. Op andere locaties wordt minder gewerkt.

Minder vluchten

De Franse luchtvaartautoriteit DGAC vroeg luchtvaartmaatschappijen gisteren al om op zeven luchthavens minder te vliegen. Onder andere Parijs Charles de Gaulle, Orly en Beauvais hebben last van de staking. Ook op Toulouse, Marseille, Bordeaux en Lyon zijn minder vluchten mogelijk.

Annuleringen

Air France laat weten dat de grootste verstoringen zitten in het binennlandse vliegverkeer. Een kwart van de ongeveer 450 vluchten die de airline dagelijks binenn Frankrijk uitvoert, gaat dinsdag niet door. Ryanair stelt ‘een aantal’ vluchten te moeten annuleren door de staking. Vueling heeft acht vluchten van en naar Parijs Orly geschrapt.

Langere vliegduur

Ook het vliegverkeer dat Frankrijk doorkruist heeft last van de staking. Vliegtuigen vliegen met een grote bocht om het Franse luchtruim heen, zoals te zien is op Flightradar24. Voor airlines betekent dat extra kerosineverbruik en een langere vliegduur.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button