Editors choiceIncidentenMilitairNieuwsProfessional

C-130 Hercules van Chileense luchtmacht vermist

Een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Chileense luchtmacht is maandagavond van de radar verdwenen. Het toestel was op weg vanuit de Chileense hoofdstad Santiago naar een militaire basis op Antarctica toen het radiocontact verbroken werd. Aan boord waren 38 passagiers.

Radiocontact

De Chileense luchtmacht meldt dat het vliegtuig rond 18.15 uur lokale tijd (22.15 uur Nederlandse tijd) het radiocontact verloor. Het toestel was onderweg naar de militaire basis President Eduardo Frei Montalva op Antarctica. Rond 19.17 uur had het toestel op de basis moeten landen.

38 passagiers

Aan boord waren onder andere mensen die een brandstofleiding naar de basis zouden gaan onderhouden. Van de 38 passagiers zijn er volgens de luchtmacht 17 in dienst van het leger, de andere 21 zijn burgers.

Zoektocht

De luchtmacht liet in een statement weten dat er gezocht wordt naar het wrak en naar mogelijke overlevenden. De zoektocht vindt plaats in het gebied waar het toestel het laatste radiosignaal uitzond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button