fbpx
Editors choiceIncidentenMilitairNieuwsProfessional

C-130 Hercules van Chileense luchtmacht vermist

Een C-130 Hercules transportvliegtuig van de Chileense luchtmacht is maandagavond van de radar verdwenen. Het toestel was op weg vanuit de Chileense hoofdstad Santiago naar een militaire basis op Antarctica toen het radiocontact verbroken werd. Aan boord waren 38 passagiers.

Radiocontact

De Chileense luchtmacht meldt dat het vliegtuig rond 18.15 uur lokale tijd (22.15 uur Nederlandse tijd) het radiocontact verloor. Het toestel was onderweg naar de militaire basis President Eduardo Frei Montalva op Antarctica. Rond 19.17 uur had het toestel op de basis moeten landen.

38 passagiers

Aan boord waren onder andere mensen die een brandstofleiding naar de basis zouden gaan onderhouden. Van de 38 passagiers zijn er volgens de luchtmacht 17 in dienst van het leger, de andere 21 zijn burgers.

Zoektocht

De luchtmacht liet in een statement weten dat er gezocht wordt naar het wrak en naar mogelijke overlevenden. De zoektocht vindt plaats in het gebied waar het toestel het laatste radiosignaal uitzond.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button