fbpx
DuurzaamheidElektrisch vliegenInnovatieNaast het nieuwsProfessional

Duits bedrijf achter vliegende taxi’s krijgt goedkeuring van EASA

Het Duitse bedrijf Volocopter heeft van de Europese luchtvaartorganisatie EASA een ‘design organisation approval’ gekregen. Hiermee kan Volocopter, dat onder andere vliegende taxi’s bouwt, sneller producten ontwikkelen.

Erkenning

Volocopter omschrijft zichzelf als ‘urban air mobility pioneer’ en ontwikkelt elektrische vliegtuigen die verticaal kunnen opstijgen en landen. Met de goedkeuring die EASA nu afgegeven heeft, kan het bedrijf sneller nieuwe producten produceren.

“Deze erkenning van EASA is tekenend voor onze professionele processen, ons team van wereldklasse en onze toewijding aan veiligheid”, zegt Jan-Hendrik Boelens, hoofd Design Organization bij het bedrijf.

Primeur

Voor EASA is het de eerste keer dat een dergelijk approval gegeven wordt aan een bedrijf dat zich richt op vertical takeoff and landing (VTOL). In juli stelde de organisatie specifieke richtlijnen voor de goedkeuring op.

CEO Patrick Ky is opgetogen over de mijlpaal. “We zijn blij met deze succesvolle samenwerking en het feit dat onze veiligheidseisen nu deel uitmaken van de groeiende eVTOL-markt”, zegt hij.

Volocopter testte in oktober dit jaar voor het eerst een vliegende taxi in Singapore. De stadstaat hoopt dat de vliegende taxi ervoor kan zorgen dat de stad stiller en schoner wordt.

Bestel het boek Love is in the air!
Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button