fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegvelden

El Al in 2020 drie keer non-stop naar Australië

De Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al voert in 2020 drie non-stop vluchten uit tussen Tel Aviv en Melbourne. De vluchten zijn bedoeld als test om te kijken of een reguliere rechtstreekse verbinding naar Australië haalbaar is.

Rechtstreekse vlucht

El Al maakte eind november bekend rechtstreekse vluchten te willen uitvoeren. Israël en Australië zijn op dit moment niet rechtstreeks met elkaar verbonden, reizigers moeten in Azië overstappen. Op de route wordt een Boeing 787-9 ingezet.

Tickets

De testvluchten worden uitgevoerd op 2 en 23 april en 14 mei komend jaar. Op de vluchten mag een beperkt aantal passagiers mee. Tickets voor de vluchten zijn niet goedkoop: een retourtje vanaf Tel Aviv kost minimaal 1199 Amerikaanse dollar (1.082 euro). Een retourticket vanuit Melbourne is nog iets duurder en te boeken vanaf 1799 Australische dollar (1.108 euro).

Minimaal 16 uur

Passagiers krijgen waarschijnlijk wel waar voor hun geld. De vlucht vanuit Tel Aviv duurt volgens El Al 16 uur en 15 minuten, vanuit Melbourne is het vliegtuig anderhalf uur langer onderweg. Daarmee is het de langste vlucht uit de Israëlische luchtvaartgeschiedenis.

Ervaring

El Al heeft vaker lange vluchten uitgevoerd, stelt Michael Strassburger, vice-president commercial bij de airline. “Deze route zal de trip naar Australië verkorten en zal de toeristische, zakelijke en politieke banden tussen beide landen verder versterken”, zegt Strassburger.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button