AirlinesFrequente reizigerIncidentenOverig nieuwsVliegvelden

Luchthaven Keflavik op slot door voorspelde storm

De luchthaven van de IJslandse hoofdstad Reykjavik is dinsdag gesloten. Dat komt door een voorspelde storm en harde wind, laat de luchthaven weten. Ook woensdag wordt slecht weer voorspeld.

De luchthaven liet dinsdag rond 13.30 uur Nederlandse tijd weten dat alle vertrekkende vluchten geannuleerd zijn. Ook diverse vluchten met Keflavik als bestemming, zijn niet opgestegen.

Zwaar weer

Dinsdag en woensdag wordt zwaar weer voorspeld op IJsland. Flightradar24 meldt dat later vandaag windstoten tot 70 knopen (129 kilometer per uur) verwacht worden. Weerwebsite Severe Weather Europe waarschuwt voor zware windstoten en veel sneeuw.

Annuleringen

Door de weersvoorspelling zijn veel vluchten geannuleerd. Icelandair heeft voor dinsdag tien vluchten vanuit Keflavik geschrapt. Op diverse Europese luchthavens staan nu vliegtuigen die weer naar IJsland hadden moeten vliegen. Die vluchten zijn geannuleerd.

Schiphol

Vanaf Schiphol had rond 13.00 uur een toestel van Icelandair moeten vertrekken, die vlucht wordt volgens de maatschappij morgen uitgevoerd. Ook in onder andere Frankfurt, Stockholm, München, Berlijn en Glasgow staan vliegtuigen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/