fbpx
AirlinesFrequente reizigersIncidentenNaast het nieuwsVliegvelden

Luchthaven Keflavik op slot door voorspelde storm

De luchthaven van de IJslandse hoofdstad Reykjavik is dinsdag gesloten. Dat komt door een voorspelde storm en harde wind, laat de luchthaven weten. Ook woensdag wordt slecht weer voorspeld.

De luchthaven liet dinsdag rond 13.30 uur Nederlandse tijd weten dat alle vertrekkende vluchten geannuleerd zijn. Ook diverse vluchten met Keflavik als bestemming, zijn niet opgestegen.

Zwaar weer

Dinsdag en woensdag wordt zwaar weer voorspeld op IJsland. Flightradar24 meldt dat later vandaag windstoten tot 70 knopen (129 kilometer per uur) verwacht worden. Weerwebsite Severe Weather Europe waarschuwt voor zware windstoten en veel sneeuw.

Annuleringen

Door de weersvoorspelling zijn veel vluchten geannuleerd. Icelandair heeft voor dinsdag tien vluchten vanuit Keflavik geschrapt. Op diverse Europese luchthavens staan nu vliegtuigen die weer naar IJsland hadden moeten vliegen. Die vluchten zijn geannuleerd.

Schiphol

Vanaf Schiphol had rond 13.00 uur een toestel van Icelandair moeten vertrekken, die vlucht wordt volgens de maatschappij morgen uitgevoerd. Ook in onder andere Frankfurt, Stockholm, München, Berlijn en Glasgow staan vliegtuigen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button