fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Qatar Airways investeert miljoenen in nieuw vliegveld in Rwanda

Qatar Airways steekt de komende jaren miljoenen dollars in de bouw van een nieuw vliegveld bij de Rwandese stad Kigali. Volgens de Rwandese regering neemt de airline uit Qatar een belang van zestig procent in het project.

Miljarden

De Rwandese regering en de airline ondertekenden maandag een memorandum of understanding voor de bouw van een nieuw vliegveld, meldt het Rwanda Development Board op Twitter. Het project kost ongeveer 1,3 miljard Amerikaanse dollar (1,17 miljard euro). Qatar neemt een belang van zestig procent.

7 miljoen reizigers

Het nieuwe vliegveld krijgt een capaciteit van 7 miljoen reizigers per jaar. In 2032 moet een uitbreiding van de nieuwe luchthaven de capaciteit verdubbelen naar 14 miljoen reizigers. Volgens persbureau Reuters werd eerst een vliegveld voor 4,5 miljoen passagiers getekend.

Groter vliegveld

Volgens de Rwandese minister van infrastructuur kan het vliegveld groter gemaakt worden nu Qatar Airways investeert. “We kijken naar een groter vliegveld, daarom zoeken we ook een grotere investeerder”, stelt minister Claver Gatete.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button