AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessionalVliegvelden

Qatar Airways investeert miljoenen in nieuw vliegveld in Rwanda

Qatar Airways steekt de komende jaren miljoenen dollars in de bouw van een nieuw vliegveld bij de Rwandese stad Kigali. Volgens de Rwandese regering neemt de airline uit Qatar een belang van zestig procent in het project.

Miljarden

De Rwandese regering en de airline ondertekenden maandag een memorandum of understanding voor de bouw van een nieuw vliegveld, meldt het Rwanda Development Board op Twitter. Het project kost ongeveer 1,3 miljard Amerikaanse dollar (1,17 miljard euro). Qatar neemt een belang van zestig procent.

7 miljoen reizigers

Het nieuwe vliegveld krijgt een capaciteit van 7 miljoen reizigers per jaar. In 2032 moet een uitbreiding van de nieuwe luchthaven de capaciteit verdubbelen naar 14 miljoen reizigers. Volgens persbureau Reuters werd eerst een vliegveld voor 4,5 miljoen passagiers getekend.

Groter vliegveld

Volgens de Rwandese minister van infrastructuur kan het vliegveld groter gemaakt worden nu Qatar Airways investeert. “We kijken naar een groter vliegveld, daarom zoeken we ook een grotere investeerder”, stelt minister Claver Gatete.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/