HelikopterLiefhebberNieuws

ANWB neemt nieuwe traumahelikopter in gebruik

ANWB Medical Air Assistance heeft dinsdag op Groningen Airport Eelde een nieuwe traumahelikopter in gebruik genomen. De helikopter is de eerste van een nieuw contract dat in 2018 getekend werd.

Traumacentra

ANWB MAA verzorgt vanuit vier traumacentra in Nederland een landelijke dekking met de traumahelikopters en traumateams. De heli’s vliegen vanuit Groningen, Amsterdam, Rotterdam en vliegbasis Volkel. In totaal heeft het bedrijf zes helikopters.

De eerste nieuwe helikopter landde in september al op Nederlandse bodem. Op vliegveld Lelystad is het toestel omgebouwd tot traumahelikopter.

Nieuwe snufjes

De nieuwe helikopters zijn voorzien van het Helionix-besturingssysteem en beschikken onder andere over een camera die het beeld achter de helikopter laat zien. De toestellen hebben ook een nieuwe brancard aan boord.

(c) Frank Mink

Drie toestellen

De nieuwe helikopter, met als registratie PH-DOC, wordt voorlopig gestationeerd op vliegveld Eelde. Volgend jaar moeten nog twee toestellen geleverd worden. De andere drie helikopters volgen op een later moment.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/