fbpx
HelikoptersLiefhebberNieuws

ANWB neemt nieuwe traumahelikopter in gebruik

ANWB Medical Air Assistance heeft dinsdag op Groningen Airport Eelde een nieuwe traumahelikopter in gebruik genomen. De helikopter is de eerste van een nieuw contract dat in 2018 getekend werd.

Traumacentra

ANWB MAA verzorgt vanuit vier traumacentra in Nederland een landelijke dekking met de traumahelikopters en traumateams. De heli’s vliegen vanuit Groningen, Amsterdam, Rotterdam en vliegbasis Volkel. In totaal heeft het bedrijf zes helikopters.

De eerste nieuwe helikopter landde in september al op Nederlandse bodem. Op vliegveld Lelystad is het toestel omgebouwd tot traumahelikopter.

Nieuwe snufjes

De nieuwe helikopters zijn voorzien van het Helionix-besturingssysteem en beschikken onder andere over een camera die het beeld achter de helikopter laat zien. De toestellen hebben ook een nieuwe brancard aan boord.

(c) Frank Mink

Drie toestellen

De nieuwe helikopter, met als registratie PH-DOC, wordt voorlopig gestationeerd op vliegveld Eelde. Volgend jaar moeten nog twee toestellen geleverd worden. De andere drie helikopters volgen op een later moment.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button