fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Brussels Airlines krijgt weer een Belgische topman

Brussels Airlines krijgt vanaf 1 januari weer een Belgische ceo. Dieter Vranckx, op dit moment financieel topman van de airline, schuift door naar de positie van hoogste baas. Ceo Christina Foerster keert terug naar moederbedrijf Lufthansa Group.

Chief financial officer

De 46-jarige Vranckx is sinds mei 2018 chief financial officer bij de Belgische airline. Vanaf 1 januari wordt hij ceo en vervult hij ook de functie van chief commercial officer. Zittend ceo Christina Foerster wordt hoofd Customer & Corporate Responsibility” bij Lufthansa Group. Wie de nieuwe cfo wordt, maakt Brussels Airlines op een later moment bekend.

Juiste persoon

Etienne Davignon, voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines, omschrijft Vranckx als een ‘expert’ in de luchtvaartindustrie. ” Als echte luchtvaartexpert en allround manager die de Lufthansa Group goed kent, is hij de juiste persoon om samen met zijn teams Brussels Airlines naar een hoger niveau te brengen“, stelt Davignon.

Ervaring

Vranckx werkt al jarenlang binnen Brussels Airlines en Lufthansa Group. In 1998 kwam hij in dienst bij Sabena, daarna volgde diverse functies bij Swiss en Lufthansa Group.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button