fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

Delta doet aandelen in GOL van de hand

Delta Air Lines is geen aandeelhouder meer van het Braziliaanse GOL. De Amerikaanse carrier heeft alle belangen in het Braziliaanse bedrijf verkocht, meldt GOL.

Einde aan samenwerking

Dat er een einde zou komen aan de nauwe samenwerking tussen GOL en Delta was al langer duidelijk. In september nam Delta een groot belang in GOL’s concurrent Latam. Met het belang wil Delta de aanwezigheid in Zuid-Amerika verder vergroten.

9 Procent

GOL laat nu aan de aandeelhouders weten dat Delta in totaal 32 miljoen aandelen verkocht heeft. De Amerikaanse carrier had een belang van 9 procent in GOL. Hoeveel de aandelen waard zijn, is niet bekendgemaakt.

Gevolgen voor GOL

Het verkopen van de aandelen heeft voor GOL weinig gevolgen. Delta had geen zeggenschap in de raad van bestuur van de airline. GOL heeft ook een strategische samenwerking met Air France-KLM. Die werd in november verlengd tot 2024.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button