FinancieelOverig nieuwsProfessional

Delta doet aandelen in GOL van de hand

Delta Air Lines is geen aandeelhouder meer van het Braziliaanse GOL. De Amerikaanse carrier heeft alle belangen in het Braziliaanse bedrijf verkocht, meldt GOL.

Einde aan samenwerking

Dat er een einde zou komen aan de nauwe samenwerking tussen GOL en Delta was al langer duidelijk. In september nam Delta een groot belang in GOL’s concurrent Latam. Met het belang wil Delta de aanwezigheid in Zuid-Amerika verder vergroten.

9 Procent

GOL laat nu aan de aandeelhouders weten dat Delta in totaal 32 miljoen aandelen verkocht heeft. De Amerikaanse carrier had een belang van 9 procent in GOL. Hoeveel de aandelen waard zijn, is niet bekendgemaakt.

Gevolgen voor GOL

Het verkopen van de aandelen heeft voor GOL weinig gevolgen. Delta had geen zeggenschap in de raad van bestuur van de airline. GOL heeft ook een strategische samenwerking met Air France-KLM. Die werd in november verlengd tot 2024.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/