fbpx
FinancieelNaast het nieuwsProfessional

Europa leent Sint Maarten miljoenen voor wederopbouw vliegveld

De Europese investeringsbank EIB leent de regering van Sint Maarten miljoenen dollars. Met de lening kan de terminal van de luchthaven weer herbouwd worden. In de zomer van 2017 werd de terminal verwoest door orkaan Irma.

Schade

Na orkaan Irma hield ook orkaan Maria flink huis in de regio. Sint Maarten werd door de laatste orkaan grotendeels gespaard. Door beide orkanen raakten de terminal en de luchtverkeersleiding beschadigd. Ongeveer vijf weken na Irma kwam de commerciële luchtvaart op het eiland weer op gang.

50 miljoen

De Europese investeringsbank EIB leent de regering in totaal 50 miljoen dollar (45 miljoen euro). Het geld is bedoeld om de terminal weer op te bouwen en te versterken tegen klimaatverandering.

Leefbaarheid

Minister van Financiën Irion van Sint Maarten is blij met de lening. “De positieve impact op onze economie en de leefbaarheid voor de mensen is heel welkom. Het herbouwen van Sint Maarten en het versterken van de weerbaarheid is nu echt gestart”, zegt hij.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button