FinancieelOverig nieuwsProfessional

Europa leent Sint Maarten miljoenen voor wederopbouw vliegveld

De Europese investeringsbank EIB leent de regering van Sint Maarten miljoenen dollars. Met de lening kan de terminal van de luchthaven weer herbouwd worden. In de zomer van 2017 werd de terminal verwoest door orkaan Irma.

Schade

Na orkaan Irma hield ook orkaan Maria flink huis in de regio. Sint Maarten werd door de laatste orkaan grotendeels gespaard. Door beide orkanen raakten de terminal en de luchtverkeersleiding beschadigd. Ongeveer vijf weken na Irma kwam de commerciële luchtvaart op het eiland weer op gang.

50 miljoen

De Europese investeringsbank EIB leent de regering in totaal 50 miljoen dollar (45 miljoen euro). Het geld is bedoeld om de terminal weer op te bouwen en te versterken tegen klimaatverandering.

Leefbaarheid

Minister van Financiën Irion van Sint Maarten is blij met de lening. “De positieve impact op onze economie en de leefbaarheid voor de mensen is heel welkom. Het herbouwen van Sint Maarten en het versterken van de weerbaarheid is nu echt gestart”, zegt hij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/