fbpx
AirlinesEditors choiceNaast het nieuwsProfessional

IATA voorspelt meer winst voor luchtvaart in 2020

De luchtvaartindustrie gaat een goed jaar tegemoet. Luchtvaartorganisatie IATA voorspelt dat in 2020 wereldwijd een winst van bijna 30 miljard dollar geboekt zal worden. Dat is meer dan voorspeld werd voor 2019.

Lagere winst in 2019

Voor 2019 wordt een winst voorspeld van 25,9 miljard dollar. Dat is lager dan de voorspelling die IATA in juni deed. Toen rekende de organisatie nog op een winst van 28 miljard dollar. Door zwakke economische groei, geopolitieke spanningen en onzekerheid over de Brexit valt de winst lager uit.

Groeiende economie

In 2020 moet de winst weer groeien, voorspelt IATA. Dat komt onder andere doordat de economie groeit en de kerosinekosten omlaag gaan. IATA verwacht een passagiersgroei van 4,1 procent, ongeveer gelijk aan de groei die voor 2019 verwacht werd.

Onzekerheid

Tegelijkertijd zijn er wel onzekerheden, geeft topman Alexandre de Juniac aan. “De grote vraag is hoe de capaciteit zich ontwikkelt. Vooral als de 737 MAX weer terugkeert en vertraagde toestellen afgeleverd worden”, zegt hij. IATA houdt er voorlopig rekening mee dat de capaciteit met 4,7 procent groeit ten opzichte van dit jaar. Met een passagiersgroei van 4,1 procent betekent dat dus minder volle vliegtuigen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button