IncidentenNieuwsProfessional

Luchthaven Liverpool dicht na ongeluk met zakenjet

Het vliegveld van Liverpool is woensdag een groot deel van de dag gesloten, nadat een zakenjet naast de landingsbaan terecht gekomen is. Bij het incident raakte niemand gewond, meldt de luchthaven.

Naast de baan

Het incident met de zakenjet vond woensdagochtend rond 6.00 uur plaats. Na de landing kwam het vliegtuig naast de baan terecht. Op foto’s in Britse media is te zien dat het toestel naast een taxibaan in het gras staat.

Geen gewonden

De luchthaven meldt dat het toestel vier personen aan boord had. Zij raakten niet gewond. Het vliegveld blijft de rest van de middag in ieder geval gesloten.

Verenigde Staten

Het betrokken toestel is volgens Aviation Safety Network een Bombardier Global 6000 van VistaJet. Het toestel was onderweg van vliegveld Bedford in Massachusetts naar Liverpool. De Britse krant Daily Mirror meldt dat het toestel de Amerikaanse eigenaar van voetbalclub Liverpool aan boord had.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close