737 MAXEditors choiceFrequente reizigerNieuws

‘Ryanair: mogelijk geen 737 MAX in zomer 2020’

Ryanair zegt de 737 MAX mogelijk niet op tijd voor het zomerseizoen van 2020 te ontvangen, omdat de EASA het toestel ook nog moet keuren.

Vertraging

Dat vertelt Michael O’Leary aan persbureau Reuters. EASA ligt achter op de Verenigde Staten wat betreft het testen van de MAX-toestellen, aldus O’Leary. Ryanair verwacht dat het toestel daarom tot april of mei aan de grond staat.

Januari

“We proberen nog steeds om begin januari met Boeing om de tafel te zitten”, vertelt O’Leary. “We verwachten dat de MAX in januari weer vliegt, vooral in Noord-Amerika. We denken dat het in Europa wat langer zal duren vanwege EASA.”

Groeiplannen

“Misschien tien MAX’en, misschien geen, misschien vijftien voor de zomer van 2020. Het belangrijkste voor ons is dat het toestel weer mag vliegen. De gevolgen voor de komende 12 maanden zijn dat we niet onze oorspronkelijke groeiplannen volledig kunnen uitvoeren”, aldus O’Leary.

EASA

Een woordvoerster van EASA zegt dat ze de MAX zo snel mogelijk weer in de lucht wil hebben, maar dat dat alleen gebeurt als de vliegtuigen veilig zijn en volledig opnieuw gecertificeerd zijn, onafhankelijk van commerciële, economische en politieke druk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button