fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

TUI nieuwste lid van belangenorganisatie Airlines 4 Europe

TUIfly is toegetreden tot Airlines 4 Europe, een samenwerkingsverband van Europese airlines. De van oorsprong Duitse maatschappij is het zestiende lid van de belangenorganisatie.

Nieuwe eurocommissaris

De belangenorganisatie sprak dinsdag in Brussel met de nieuwe eurocommissaris voor transport Adina-Iona Vălean. De airlines legden bij Vălean uit wat de speerpunten voor de komende jaren moeten worden.

Duurzaamheid

Voor de airlines moeten er stimulerende maatregelen komen om duurzaamheid te vergroten, in plaats van extra belastingen op luchtvaart. Een ander punt van zorg is de luchtverkeersleiding.

A4E omschrijft de luchtverkeersleiding als ‘gedateerd’ en wil haast maken met het afronden van Single European Sky, waardoor vliegtuigen sneller kunnen vliegen en minder CO2 uitstoten.

TUI

Op de bijeenkomst werd ook TUI voorgesteld als nieuw lid van de organisatie. “We zijn heel trots om TUI te verwelkomen in deze cruciale tijd voor de industrie,” zegt Michael O’Leary, ceo van Ryanair en voorzitter van A4E. “TUI versterkt de strijd van A4E op een aantal belangrijke gebieden, waaronder duurzaamheid.”

Naast vliegtuigen heeft TUI Group ook eigen cruiseschepen en hotels. Daarmee is het bedrijf de grootste toerisme-groep ter wereld. “Samen moeten we er alles aan doen om gezonde, duurzame en milieu-verantwoorde groei te stimuleren. Dit zou ondersteund moeten worden door de Europese beleidsmakers”, zegt Kenton Jarvis, ceo van TUI Aviation.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button