fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Vliegverkeer naar Keflavik weer hervat

Het vliegverkeer van en naar de IJslandse luchthaven Keflavik komt woensdag weer op gang. Dinsdag werd al het vliegverkeer nog stilgelegd door zware weersomstandigheden.

Vluchten geschrapt

Door voorspelde storm werden dinsdagmiddag alle vertrekkende vluchten vanaf de grootste luchthaven van IJsland geschrapt. Icelandair schrapte een groot aantal vluchten die Keflavik als bestemming hadden. Ook woensdag is een aantal vertrekkende vluchten vertraagd.

Windstoten

Woensdag is de luchthaven wel weer open voor verkeer. Luchthavenuitbater Isavia waarschuwt wel dat er nog steeds harde windstoten kunnen zijn. Volgens de weersinformatie werden rond 9.30 uur windstoten van 40 knopen (75 kilometer per uur) gemeld. Dinsdagavond werd een windstoot van 70 knopen (129 kilometer per uur) gemeten.

Vertraging

Door de harde wind kan de afhandeling van vliegtuigen vertraging oplopen, stelt Isavia. Bij windstoten boven 50 knopen (92 kilometer per uur) mogen de bruggen niet meer gebruikt worden om passagiers in of uit vliegtuigen te laten stappen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button