fbpx
Air FranceAir France-KLMAirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

Air France-KLM vervangt A380’s door extra A350-900’s

Air France-KLM bestelt bij Airbus tien extra A350-900’s ter vervanging van de A380. Daarmee komt de totale order uit op 38 exemplaren. Alle toestellen komen bij Air France in de vloot.

Vervanging

Air France heeft op dit moment al drie A350-900’s in de vloot. Met de extra bestelling worden de A380’s vervangen en wordt ook de uitfasering van de A340 versneld, meldt Air France-KLM. Dat toestel moet in het eerste kwartaal van 2021 de vloot verlaten.

Simplificering

Met de keuze voor de A350-900 kiest Air France ook voor het simplificeren van de vloot. In 2023 moet de vloot bestaan uit vier verschillende vliegtuigtypes: de A3330, A350, Boeing 787 en 777. Met de A380 en A340 erbij vliegen nu nog zes verschillende types bij Air France. Voor de vier toestellen hebben piloten drie brevetten nodig.

Juweel

Air France-KLM ceo Benjamin SMith omschrijft de A350 als een juweel voor de vloot van Air France. “Het resultaat van Airbus’ Europese expertise is een goed presterend vliegtuig op ieder niveau.” Anne Rigail, ceo van Air France, omschrijft de resultaten van het nieuwe toestel als ‘excellent op ieder vlak’.

Drie klassen

Aan boord van het vliegtuig is plaats voor 266 passagiers in de economy class, 24 in premium economy en 34 in de businessclass. Volgens de plattegrond voor stoelselectie wordt een versprongen indeling gehanteerd in de businessclass, waarbij per rij om en om een stoel ontbreekt.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button